Missie van Hilde

BEWUSTER LEVEN MET DEMENTIE

Mijn missie lag besloten in mijn ziel en voelde voor mij als een roep: "Hilde, help om de wereld van mensen een beetje mooier maken! Er is zoveel pijn & leed die je met onverdeelde aandacht, liefde en vreugde kunt verzachten." 

Ik was 17 toen ik voor de eerste keer kennismaakte met mensen met dementie. Er zijn ontelbaar veel mooie momenten voorbijgekomen en nog meer bijzondere momenten onopgemerkt verloren gegaan.

Mijn missie is om mijn ervaringen & inzichten te delen in de wereld:

  • Dat ik bijdraag aan een lichter beeld over dementie.

  • Dat ik mijn verhalen vertel om te inspireren en wakker te schudden. 

  • Dat ik woorden geef aan dat wat op het eerste oog niet wordt gezien.

  • Dat ik bijdraag aan bewuster leven. Ook een leven met dementie.

  • Dat ik dementie zichtbaar maak vanuit een breder perspectief.

Het doel van mijn missie is, om je uit te nodigen voorbij de buitenkant van mensen met dementie te kijken.

Ik moedig je aan om op ontdekkingstocht te gaan naar de waardevolle binnenwereld van mensen met dementie.

Wanneer we als samenleving anders kijken naar dementie, draagt dit bij aan meer begrip, acceptatie en vreugde voor alle betrokkenen.  

Visie van Hilde

Vanaf m'n prille jeugd fascineert het mysterie van het leven mij.

Ik voorvoelde dat er meer is tussen hemel & aarde. In 2005 werd mijn inzicht vanuit het universele energetisch veld bekrachtigd. Vanaf dat moment kon ik er niet langer omheen en wist ik voor eens & altijd: Niks is wat het lijkt dat het is. Ook niet bij mensen met dementie. 

Ik zie dat mensen met dementie kwaliteiten voor 'bewuster' leven in zich dragen. Ze zijn aanwezig in het NU en beleven het volledig. Ze houden me een spiegel voor. Steeds opnieuw laten ze merken of ik wel of niet aanwezig ben in het contact dat ik met ze maak. Dit klinkt paradoxaal omdat mensen met dementie juist afwezig lijken. Maar is dat werkelijk zo?

Het verschrompelen van het brein bij mensen met dementie zorgt voor een intense & intensieve beleving van de emotionele binnenwereld. Ze leven een heimelijk spiritueel leven. Wij worden uitgenodigd om in hun wereld te stappen en krijgen de mogelijkheid om mee te bewegen met datgene wat er is.

'Mensen met dementie zijn de leermeesters van hun omgeving.' - Hilde van Engelen
OPEN JE HART VOOR WAT ER VOORBIJ
DE BUITENKANT GEBEURT
DAN WORD JE GEVOELIGER VOOR
DE BINNENKANT
‘Hilde voelt feilloos de emoties van een bewoner aan. Erkent deze persoon, met deze emotie en het gedrag wat hij daarbij laat zien. Beweegt mee en doet dit op een oprechte liefdevolle manier. De bewoner voelt dat hij er mag zijn!’
Marian de Louw - collega in de zorg
‘Hilde haar manier van werken geeft mij nieuwe inzichten. Dit zorgt ervoor dat ik mijzelf steeds meer en meer bewust wordt van mijn eigen handelen. Hilde is hiermee een inspiratiebron voor velen.’
Steffanie Sleutjes, verpleegkundige

 

 

AVG

Plezierige Post?

Ja, stuur maar naar:

 

Met liefde gemaakt door Hilde. Alle rechten voorbehouden.